Fylte småørret i ovn

Porsjoner: 3
Tid: Ca 35 min

  • 3 småørret fra Rema 
  • 1 rødløk
  • 1 tomat
  • 1 kvast dill
  • 3 ss matyogurt
  • 1 sitron
  • 3 store poteter
  • 3 gulrøtter
  • 1 brokkoli
  • salt og pepper
Begynn med å skjære potet og gulrøtter i skiver. La disse koke i ca 8 min til de er nesten gjennomkokte. Legg grønnsaksskivene i bunnen av en ildfast form. 

Hakk løk og dill fint. Bland sammen med tomat i små terninger, matyoghurt, saft fra en halv sitron og litt salt. Ta fiskene ut av pakkene. Skyll dem i kaldt vann og tørk av dem med kjøkkenpapir. Skjær gjerne av hodet og halefinnene. Fyll fiskene med tomat-og-løk-blandingen. Strø over salt og pepper. Del opp resten av sitronen og legg den i biter oppe fiskene.

Del brokkoli i buketter og legg disse rundt fiskene.

Stekes i ovn på ca 200 grader i ca 20 min, eller til fiskene er gjennomkokte. I mer effektive ovner enn den som står i Gløshaugveien 4, kan det ta kortere tid...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar