Linsesuppe med ingefær

Porsjoner: 2-3
Tid: ca 20 min


  • 250 gram linser (vi brukte grønne, men farge er valgfri)
  • 1 potet
  • 3-4 gulrøtter 
  • 1 løk
  • 1 chili
  • 3-4 cm fersk ingefær
  • 1 liter vann
  • 2 buljongterninger (grønnsak/kjøtt/kylling)
  • 2 magre kjøttpølser i terninger (kan sløyfes)
  • olje til steking
  • salt og pepper
Kok linsene til de er møre (ca 15 min) i rikelig med vann. Mens linsene koker lages resten av suppen: Riv potet og gulrot, hakk løk og stek dette på middels varme i litt olje i noen minutter. Tilsett revet ingefær og chili. Ha over vann og buljongterninger og la småkoke til linsene er ferdige. Ha linsene i suppen. Dersom du har stavmikser, bruk gjerne dette nå. Tilsett pølsene og la disse trekke i noen minutter. Server gjerne med en klatt mager kesam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar