Tomatsuppe

Porsjoner: 2-3
Tid: 15 min


  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 3-4 champinjonger (kan sløyfes)
  • 1 boks hakket tomat (gjerne med krydder)
  • 1 liten boks tomatpure
  • 1 buljongterning (kjøtt/kylling/grønnsak)
  • 1 liter vann
  • 1-2 dl melk/kaffefløte/rømme/matyoghurt (evt, mer vann)
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1/2 ts timian (krydderet kan evt erstattes av 1 ss pizzakrydder)
  • 1 ss sukker
  • 1 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • maizenna jevner (dersom suppen ønskes fyldigere)
Skjær løk og sopp i små biter. Riv gulroten fint. Stek dette på middels varme i litt olje til løken er myk. Ha over resten av ingrediensene. La småkoke i 10 min. Dersom du vil ha en fyldigere suppe tilsettes jevner når suppen koker. Smak til suppen med salt og pepper, sukker og eddik. Mos gjerne suppen med stavmikser. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar