Fruktkake


Denne kaka fins det like mange variasjoner over som det fins kokker i verden. Denne lager vi av og til hjemme til jul.

2 former på 1,5 l
150 g rosiner
150 g tørkede aprikoser
150 g tørkede epler eller svisker
150 g hasselnøtter
150 g mandler
5 dl appelsinjus
6 egg
5 dl sukker
500 g smør
8 dl mel - Fin glutenfri kakemiks
2 ts bakepulver



Finhakk tørket frukt, nøtter og mandler. Hell over jus og la det trekke natten over. Pisk egg og sukker til en lys og luftig eggedosis. Bland i mykt smør og litt av melet, slik at røren ikke sprekker så lett når fruktmassen blandes inn. Tilsett fruktmassen og rør inn resten av melet blandet med bakepulveret. Hell røren i 2, godt smurte former og stek på nederste rille i ovn på 150 grader C, i ca 2 t. Legg bakepapir over formene under steking for å bevare den lyse fargen. Avkjøl kakene litt i formen før de hvelves over på rist. Kakene holder seg godt i kjøleskap i 10-12 dager. egner seg godt til frysing.

1 kommentar:

  1. SBC announces new sports betting licenses and casino
    The sportsbooks 서귀포 출장안마 and gambling and betting operators of the UK's leading online 성남 출장안마 gambling and 속초 출장샵 casino operators, with 용인 출장마사지 the aim of 인천광역 출장마사지 ensuring Mar 16, 2018 · Uploaded by Betfred

    SvarSlett