Bolognesesaus

Porsjoner: 4
Tid: ca 25 min


  • 2 stilker selleri (sellerirot kan også brukes)
  • 2 gulrøtter
  • 2 løk
  • 400 gram karbonadedeig/kjøttdeig
  • 1 boks tomatpure (liten)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1-2 ts oregano
  • 1 ts timian 
  • 1 ts basilikum (alternativet til tre ulike krydder er tilsvarende mengde pizzakrydder)
  • 2 dl vann
  • salt og pepper
  • olje til steking
Del grønnsakene i små terninger, eventuelt riv dem på rivjern. Stek kjøtt og gni det godt ut. Dersom kjøttdeig brukes, bør det stekes i flere omganger. Tilsett grønnsakene og surr med kjøttet i 5-6 min (gulrøttene bør begynne og bli myke og løken blank). Ha over tomater, tomatpure, vann og krydder og la småputre under lokk i ca 15 min. 

Serveres med nykokt pasta. 

Variasjon
Sopp
Hvitløk
Chili
Purre
Kål
Paprika
Laubærblad
Creme fraiche
Rødvin
Kjøttpølser
...kun fantasien setter grenser :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar