Porsjoner: 4
- 2 stilker selleri (sellerirot kan også brukes)
- 2 gulrøtter
- 2 løk
- 400 gram karbonadedeig/kjøttdeig
- 1 boks tomatpure (liten)
- 1 boks hakkede tomater
- 1-2 ts oregano
- 1 ts timian
- 1 ts basilikum (alternativet til tre ulike krydder er tilsvarende mengde pizzakrydder)
- 2 dl vann
- salt og pepper
- olje til steking
Del grønnsakene i små terninger, eventuelt riv dem på rivjern. Stek kjøtt og gni det godt ut. Dersom kjøttdeig brukes, bør det stekes i flere omganger. Tilsett grønnsakene og surr med kjøttet i 5-6 min (gulrøttene bør begynne og bli myke og løken blank). Ha over tomater, tomatpure, vann og krydder og la småputre under lokk i ca 15 min.
Serveres med nykokt pasta.
Variasjon
Sopp
Hvitløk
Chili
Purre
Kål
Paprika
Laubærblad
Creme fraiche
Rødvin
Rødvin
Kjøttpølser
...kun fantasien setter grenser :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar