Grønn svinewok med sennep og soya


Noen som lurte på hva som skjedde med Marens fenikkel?

Den forsvant i grønn wok - et meget vellykket valg. Vi brukte det vi hadde av grønne grønnsaker - men utvalget er slett ikke begrenset til det vi hadde.















Porsjoner: 2-3
Tid: Ca 15 min
  • 1 fenikkel
  • 1/2 squash
  • 2 centimetertykke skiver kål
  • 1 brokkoli i buketter
  • 1/2 purre
  • 2 løk
  • 300 gram svinekjøtt
  • ca 1 dl matfløte
  • 2 ts sennep (vi brukte både dijon og vanlig grov)
  • soyasaus
  • olje til steking
  • salt og pepper
Skjær kjøttet i strimler. La dette marineres i litt soyasaus mens grønnsakene strimles. Stek kjøttstrimlene i to omganger i litt olje. Legg kjøttet over på et fat etterhvert som det er ferdig. Ha matfløte, sennep og soyasaus (ca 2 ss, men smak deg frem) i stekepannen og la dette koke på middels varme til resten er ferdig. Varm olje i en annen panne og wok grønnsakene på sterk varme til løken er mør. Tilsett kjøttet til grønnsakene og hell over sausen. Serveres med ris.

2 kommentarer: