Porsjoner: 2-3
Tid: ca 20 min
- 250 gram linser (vi brukte grønne, men farge er valgfri)
- 1 potet
- 3-4 gulrøtter
- 1 løk
- 1 chili
- 3-4 cm fersk ingefær
- 1 liter vann
- 2 buljongterninger (grønnsak/kjøtt/kylling)
- 2 magre kjøttpølser i terninger (kan sløyfes)
- olje til steking
- salt og pepper
Kok linsene til de er møre (ca 15 min) i rikelig med vann. Mens linsene koker lages resten av suppen: Riv potet og gulrot, hakk løk og stek dette på middels varme i litt olje i noen minutter. Tilsett revet ingefær og chili. Ha over vann og buljongterninger og la småkoke til linsene er ferdige. Ha linsene i suppen. Dersom du har stavmikser, bruk gjerne dette nå. Tilsett pølsene og la disse trekke i noen minutter. Server gjerne med en klatt mager kesam.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar